Fuck Cancer - För unga vuxna

Jennifers rädsla om Marcus Cancer

I ett tidigare inlägg fick ni höra Marcus berätta om sin cancer.. I denna intervju ska ni få lyssna till hans syster Jennifer hur hon upplevde denna hemska sjukdom hos sin bror?

Var har du för relation till den anhöriga?
Det är min lillebror som är 9 år yngre än mig..

Vad för sorts cancer har din anhörig drabbats av?
Testikelcancer

Hur gammal var han/hon då cancern kom?
Marcus hade fyllt 18 år 3 månader tidigare..

Har din anhörig blivit frisk?
Han är ”frisk” men inte friskförklarad än.

Om inte, kommer hon/han bli frisk och isåfall hur länge till får ni vänta?
Han kommer bli friskförklarad detta året om alla tester visar bra.

Vad för behandling har din anhörig genomgått?
Cellgifter och operation

Hur har detta påverkat dig som anhörig?
Det har påverkat mig jätte mycket. Det fick mig att tänka om en hel del angående mitt eget liv. Att du inte är odödlig.
Det har gjort så att jag och Marcus har kommit varandra ännu närmre än vi redan var.

Har du vart närvarande hela processen?
Ja det har jag varit. Den dagen Marcus fick sitt cancer besked så var han hemma hos mig tidigare på dagen. Det var en fin vår dag. Han och jag var ute på gården och spelade fotboll med Casper. Efter en stund så frågade Marcus mig vad det kunde vara för nått om man hade ont i pungen. Så sa jag att jag vet inte men jag vet att så fort det gäller de genitala delarna så ska man kolla upp det direkt. Han berättade då att han hade haft ont i flera månader och att han hade mega ont just nu. Vi ringde 1177 och de sa att han skulle åka in till akuten direkt. Vår bror Micael kom och hämtade Marcus hemma hos mig och de åkte upp på akuten direkt. Några timmar senare ringde Micael mig och gav mig beskedet: Lillebror har testikelcancer.
Jag var med Marcus i Malmö när han fick cellgifter, jag var med han på sjukhuset när han låg och väntade på att bli opererad och han bodde hemma hos mig ett tag efter han hade fått cellgifterna i början och jag hjälpte honom med allt han behövde hjälp med. Bland annat så rakade jag hans skalle när han började tappa sitt hår m.m.

Har eran relation förändrats något efter beskedet?
Ja det har den, till det bättre. Vi har kommit varandra närmre även fast vi var jätte nära! Marcus har fått ont lite då och då efter all behandling och då har han ringt mig och bett mig följa med till akuten, som tur är så har det varit falskt alarm.

Hur var dina tankar efter hans besked? Fanns det någon rädsla hos dig att du också kunde bli drabbad?
Jag var skräckslagen att vi skulle förlora vår fina fantastiska Marcus. Ja självklart kom min rädsla fram då vi har cancer i stora delen av mammas släkt och när ens lillebror blir drabbad så blir man ännu mer rädd, inget ska hända honom före mig liksom!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *